Ez még mindig az Ő problémája, nem a tied.
3 tipp, hogyan sétálj el a negatív emberektől és az ő kritizáló véleményüktől.

Most belecsaphatnék egyből a 3 megoldást nyújtó problémára, de az nem lenne hosszú távon kifizetődő. Pedig az élet pont arról szól, hogy a tudatos döntés legyen az a "reakció" amit a hirtelen jött kommentekre, véleményekre és a kioktató "ez jó, DE..." típusú párbeszédek késztetnek minket. Mert bizony késztetnek, főleg ha van véleményed, értékrended vagy csak ehhez egy olyan ruha dukál amit ha felveszel, bizony méregetések és sugdolózások követnek. 

fececce73de38e6f9486a00c71647e8c.jpg

1. Fogadd el, hogy az embereknek volt/van és lesz is véleményük

Először is tisztában kell lenned azzal, hogy amin nem tudsz változtatni körülményektől függetlenül sem, azt jobb ha elfogadod és majd szépen csendben elengeded. Ne ragaszkodj ahhoz, hogy te megváltoztatod mások kialakult véleményét, gondolatait egy adott témával kapcsolatban. Ne akard görcsösen ráerőltetni az igazadat és a te hozzá állásodat egy másik olyan személyre aki nem nyitott a te életfelfogásodra! Valószínűleg még nem vagytok egy rezgési/ ha jobban tetszik hullám hosszon. Legyen erre az a mantrád, hogy:"akkor foglalkozom mások véleményével, ha az engem előrébb visz" vagy "én akkor is szeretlek téged". És ha bár nekünk kell lemondanunk arról, hogy de akkor is... Rá jössz, hogy a te hozzá állásod miszerint mérgező gondolataidat elengeded, őt pedig elfogadod a véleményével együtt, valószínű előrébb viszi a kapcsolatotokat az adott személlyel, családtaggal vagy baráttal. Mindenhogy békében lesz részed.

89b4ebd0732e7d3659d222e2d9db897c.jpg

2. Dolgozz MAGADON

Ha az első tippben megértetted azt, hogy másokon nem tudsz változtatni, akkor jöhet a következő lépés miszerint, hogy csak egyetlen személy az, aki ezt a megoldandó feladatot (ne nevezzük problémának, mert az negatív horderejű), kezelni tudja. Ő pedig a legfontosabb embernek kell legyen az életedben, ha jó úton jársz. Bizony elérkezik az a fordulópont is, amikor már elkezdted a pozitív gondolkozást, önmegvalósítást stb... (helyezd be ide éppen azt, ami téged foglalkoztat) de például pont ezért a környezeteddel akad némi nehézkes beszélgetés vagy nem juttok dűlőre egy-két témával kapcsolatban. Ne keseredj el, menj tovább ezen az úton, hiszen tudod, csak akkor lehetnek ítélkezőid, ha valamit csinálsz. Írd le egy A/4-s lapra, minden este 10 pontban, hogy mi volt az a jó dolog amit ma véghez vittél, sikerült vagy büszkeség tölt el miatta. Ha már elég erős vagy, beszéld meg ezt azzal, aki az adott szituációban nem hisz benned, vagy ennek az értékében.

62d998aa05f3c0a09920671ffd2a01f7.jpg

3. Beszélgessetek!

Légy nyitott és elfogadó, kezdeményező. Hívd meg magadhoz egy ebédre, vagy invitáld meg a kedvenc helyetekre és hozd fel a témát úgy, hogy az elején közöld vele, azért vagytok itt, mert szeretnéd megérteni az ő álláspontját is A-tól Z-ig. Ne feszülj bele, mert a legrosszabb esetben is ha nem értetek végképp egyet, tudatosítanod kell magadban azt, ami a legfontosabb: olyan légkört teremts magadnak ami épít/ hasonló mint te magad. Majd lehet egy későbbi életszakaszban újra tárgyalhatjátok. Beszélgetni mindenki szeret, hozzászólni vagy kérdezni mert érdeklődik valami iránt. Tájékozódj és futtasd le magadban előtte miket kérdezhet és te miként fogsz reagálni. Ez egy nagyon jó szituációs gyakorlat is. Ha látja, hogy felkészült vagy és ez fontos neked, hidd el máshogy áll majd az egészhez. 

Ha te is beszélgetnél, érdekelne a blog témája audio formájában is, hozzászólnál, álláspontot foglalnál akkor most ezt megteheted a Sorst Fordítok SoundCloud-Podcast csatornáján. Majd a Facebook-zárt csoporton belül pedig várjuk véleményedet, észrevételeidet.

Ide kattinva érheted el, az adást. 

A bejegyzés trackback címe:

https://franciapiritos.blog.hu/api/trackback/id/tr2515011364

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Facebook oldaldoboz

Namaste

 

 

Szeretném ha tudnád,hogy ezen az oldalon minden tőlem telhetőt megteszek azért, hogy olyan színes tartalmakban legyen részed amit tovább vihetsz, megoszthatsz, megoldhatsz vagy saját magadra alakíthatsz. A legjobb helyen jársz akkor ha, finom és egészséges ételek után kutatsz. Vagy a "NagyŐ" az, aki még hiányzik az étlapodról. Uncsi a komfortzóna? Kattints és ülj le ide, kikapcsolni, meritkezni, nevetni az élet sorsfordító dolgain. Akkor is, ha kíváncsi vagy a tudatosságod és tested minden formájára, megismerésére és kivirágoztatására. Az élet kulisszatitkaiba tudlak elvinni magammal. Nem utolsó sorban pedig közelebb kerülhetsz, nyitotabbá válhatsz egy olyan közösségben amiben szinte tökéletesen megegyező gondolkozású, ugyanakkor megértő emberekkel beszélgethetsz, inspirálódhatsz. Vártalak már, örülök, hogy itt vagy! Jó szórakozást és hasznos időtöltést.

Namaste, Kriszti 

süti beállítások módosítása