3 dolog, amire külföld megtanít

Gondolkoztál már azon, hogy vajon milyen lehet egy másik országban külföldinek lenni? Mit hozna ki belőled? Meddig bírnád? Vagy, hogy mi a jó és a rossz oldala? Mindenki máshogy éli meg és más hatások érik, ezáltal mindenki saját tanulságokat és következtetéseket von le és oszt meg. Teljesen különböző országok, szokások, kultúrák, emberek, helyek és emlékek. Ez így van jól, de azt hiszem ebben a következő 3 pontban, talán mind egyet érthetünk, mi külföldiek:

1. Mi a fene az a honvágy?

Esküszöm, hogy nem ezzel akartam kezdeni, de ezt ki kell mondani! Sajnos ezt a dolgot, egyszerűen nem lehet unikornis rózsaszín csillámporral beszórva az ágy alá söpörni. Bár ha valaki esetleg tudja hogyan kell, kérem a receptet! :D 

a0c1da76017f4a74a04d1a079e1fdcc5.jpg

Bepakolni 2-3-4 bőröndbe, 1-2 szatyorba és egy kézitáskába mindent és mindenkit nem lehet, ez tény. És a költözés első napjától az utolsóig érzed majd azt a valami nagyon hiányzó részt a szívedben ésa mindennapjaidból de "hozzá lehet szokni". Mondom ezt én aki 2 hetente biztos, hogy úgy kel fel, hogy ma haza pakolok..:D De a technika világa megengedi, hogy napról-napra láthassátok egymást, kommunikáljatok és úgymond, le ne maradjatok egymás életéről. Ez tök menő és valahol ad egy biztonság érzést, egy kapaszkodót. Na meg azt, hogy amikor haza látogatsz akkor minden egyes pillanatnak megfogd a valóságát, élj benne és magadba szippantsd azokat az illatokat, képeket, öleléseket és mosolyokat amiket emlékként magaddal viszel addig, amíg el nem jön a következő utazás.

2. Kipp-kopp, itt az ÚJ ! 

Annyira az van, hogy szeretjük a megszokott barátainkkal, a megszokott lakásunkban, megszokott útvonalon és a jól megszokott kultúránkat egy burokban tartani, hogy ami már egy kicsit is eltér az: vagy fura számunkra vagy csak nem veszünk róla tudomást, hogy másképp is lehet látni a világot. (Pedig mennyien vágyakoznak legbelül arra, hogy egy csomó mindent kipróbáljanak! De azt majd egy másik bejegyzésben...)  Na ez az egyik, legjobb pontja az egész "kint lévőségnek". Amikor egy pár hónap után, azt veszed észre, hogy talán kezd megtörni a jég és kezded felvenni az új ország stílus jegyeit. Vagy csak tudatosabban kezded keresni az új ingereket. Ez jelenti az új barátokat, új kultúrákat! Ez hozza magával az új útvonalat, az új albérletig ahol elkészíted életed legjobb újonnan megtanult receptjét! Rá jössz, hogy tádám, a világ nagy és még annyi minden van amit megtanulhatsz és jó lehetsz benne!

3. Who I Am? 

Talán amit észrevehetünk a mai világban az az, hogy mennyien és milyen sokféle képpen próbáljuk megtalálni magunkat. Csak azt elfelejtük, hogy sem egy könyv, sem egy videó és sem egy, más ember hiper-szuper élettörténetét leíró cikk nem fogja közölni velük azt, hogy kik vagyunk valójában! Ahogy minden kérdés, így minden válasz is, bennünk van. Csak meg kell találni.

kulfold2.jpg

És mit csinálsz külföldiként? "Egyedül" vagy. Nem kell hozzá évtizedeket vagy éveket a világ legeldugottabb pontján egy kis fakunyhóban tölteni vagy ilyesmi. Lehet, hogy neked egy El caminoi séta, másnak egy Erasmus program, megint másnak pedig egy év Aupair-kedés fogja megadni a választ mind arra, ami már legbelül rég foglalkoztatja. Jó kicsit egyedül lenni és felnőni. Rá jönni, hogy amúgy képes vagy nemet mondani ha kell, kifizetni a számláidat és boldog lenni anélkül, hogy valamihez/valakihez kötnéd azt! 

Ps.: Ma délután, ugyanezen a napon 2 éve szálltam ki abból a kis mikrobuszból ami Magyarországról,eddig Franciaországig hozott. Óriási izgalommal, félelemmel és kérdéssel vágtam neki ennek a kalandnak, ami még  most is tart! Ha kérdeznétek, nem bántam meg. Csak azt, hogy miért nem kezdtem el ezt a blogot már hamarabb...?! :D

45004824_668941240167654_3733804409751076864_n.jpg

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://franciapiritos.blog.hu/api/trackback/id/tr2414331411

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Facebook oldaldoboz

Namaste

 

 

Szeretném ha tudnád,hogy ezen az oldalon minden tőlem telhetőt megteszek azért, hogy olyan színes tartalmakban legyen részed amit tovább vihetsz, megoszthatsz, megoldhatsz vagy saját magadra alakíthatsz. A legjobb helyen jársz akkor ha, finom és egészséges ételek után kutatsz. Vagy a "NagyŐ" az, aki még hiányzik az étlapodról. Uncsi a komfortzóna? Kattints és ülj le ide, kikapcsolni, meritkezni, nevetni az élet sorsfordító dolgain. Akkor is, ha kíváncsi vagy a tudatosságod és tested minden formájára, megismerésére és kivirágoztatására. Az élet kulisszatitkaiba tudlak elvinni magammal. Nem utolsó sorban pedig közelebb kerülhetsz, nyitotabbá válhatsz egy olyan közösségben amiben szinte tökéletesen megegyező gondolkozású, ugyanakkor megértő emberekkel beszélgethetsz, inspirálódhatsz. Vártalak már, örülök, hogy itt vagy! Jó szórakozást és hasznos időtöltést.

Namaste, Kriszti 

süti beállítások módosítása