Utolsó kommentek:

midnightcoder2 2019.11.21. 15:45:13

Csak az agyadat kell kimûteni, és máris kiváló zöld aktivista leszel! Bár én ezt nem tanulásnak hívnám.

Ha viszont valóban az ökoszisztéma érdekel az agitprop helyett, akkor sajna picit nehezebb dolgod lesz: szükséged lesz némi ismeretekre a reáltárgyak terén legalább általános iskolai szinten, valamint az önálló gondolkodást is el kell sajátítani. Tény, hogy az elsõ megoldás többeknek megy, ergo a zöldek még nagy sikerre számíthatnak a jövõben.

Bejegyzés: Minden tanulható, még a környezettudatos élet is!

masada 2018.11.11. 16:09:39

A békán kívül a másik kettő nem bizarr és nem is francia étel. Minden mediterrán ill. tengerparti országban eszik. Nem értem minek írni blogot arról amiről nem érdemes

Bejegyzés: Mit esznek a franciák, amit mi nem?

ivangroznij (törölt) 2018.11.11. 15:48:02

Nem csak francia konyha. Olaszban, spanyolban, portugáliában is minden piacon ott van a kagyló és az osztriga. A békacomb meg ősi magyar étel, lásd: "Virágéknál ég a világ, sütik már a rántott békát. Különben csak azért rosszabb a csirkénél, mert olyan kicsi, hogy nem lehet egy jóízű falatot harapni.

Bejegyzés: Mit esznek a franciák, amit mi nem?

segar 2018.11.11. 15:24:42

@DrSWAG_InstaProfessorOfYolo: Állati nagy tévedés! A minden hétvégén tajtrészegen hányás, a bungee jumping, a kite-ozás, vagy egy csigába való belepiszkálás NEM kilépés a komfortzónából!
___
Az lenne, ha mondjuk letennék a vaníliás karikát, nem zabálnák a gyári pizzát, többé nem tologatnák a budget-energiaitalt, meg se vennék a füvet, kibírnák hamburger, cukros kávé, gyümölcsjoghurt, chips és porleves nélkül. Ha egy rossz szóra nem lépnének le bármely melóból (az otthoniakat is beleértve), ha lenne idegzetük a kritikára, ha mobil nélkül kibírnának fél órát, és a net nélkül hajlandóak lennének fejből tudni néhány tényt. Ja, és ha ötszáz métert képesek lennének gyalogolni. És ha fáj valami, nem nyúlnának azonnal vegyipari gyógyszerért. És tudnának/akarnának a nők gyereket szülni, nem csak kivágatni.
___
Ezer ilyen kényelmi dolog van, ami az ipar miatt még rendelkezésre áll. Ha valamiért ezek nem lesznek a seggük alá betolva, onnan lesz érdekes... :|

Bejegyzés: Mit esznek a franciák, amit mi nem?

DrSWAG_InstaProfessorOfYolo 2018.11.11. 14:19:55

@segar: Pont az a generacio lep ki a komfort zonajabol, az oregek meg nem.

Bejegyzés: Mit esznek a franciák, amit mi nem?

2018.11.11. 14:01:59

Egy ilyen bejegyzés olvasásakor nagyon meg kell döbbenni? Juj, de extrém alapanyagokat használnak a franciák! Más országok tradícionális konyháiban sehol sem hallottak a csigáról, békárol és a kagylóról! Hűha! Ja, nem. Kb. olyan ez a bejegyzés, mint amikor az egyszerű vidéki meglátja a mozgólépcsőt elősször életében és otthon elmeséli. XD
2018-at írunk, nem 1952-őt!
Kíváncsian várom a posztoló további elképesztő kalandjait a kultúrában.

Bejegyzés: Mit esznek a franciák, amit mi nem?

segar 2018.11.11. 12:55:09

@Drago Brutic1: Vagy neked... Egyébként konkrétan az Y és a Z-generációk élete a szomorú. Egyrészt sokkal betegebbek, sokan már születésüktől allergiásak, cukrosak, rákosak. Azt képzelik, hogy termékektől boldogok lehetnek. De még soha nem volt ennyi depis, elégedetlen fiatal. Szüleiknél sokszor jobb anyagi környezetben...
___
Úgyhogy ha kinéznének az energiaital, túrórudi, és a nutella csomagolása mögül (amit érthető okok miatt nem hajlandóak...), akkor lehetnének igazán kiakadva... Amit egyébként szüleiknek és nagyszüleiknek köszönhetnek (meg a vegyiparnak persze). :|

Bejegyzés: Mit esznek a franciák, amit mi nem?

]{udarauszkasz 2018.11.11. 11:11:11

Ettem mindharmat. A beka szinte ugyanaz,mint a csirke,csak kisebb,es dragabb (elvileg hulloktol szarmazik mindketto.) A csigusz markansabb, a kagylo nagyon finom, meg Magyarorszagon is lehetett kapni alban importbol 20-25 eve.

Bejegyzés: Mit esznek a franciák, amit mi nem?

segar 2018.11.11. 10:07:46

Hát, a francos konyhát tényleg addig kell kóstolni, amíg van… Egyébként a cikk csak az Ypszilon-generáció tipikus nyelvi és ízlésbeli szétcsúszása.
***
Nincs olyan szó, hogy „törsgyökeres”. Hogyan kell érteni az ilyet: „De ők nagyon szeretik. / Ő az ott, lent” – vagyis emberek szeretik azt az ~embert, AKI egy békacomb?!? Illetve, hogy pontos legyek „békát combot”. Amúgy megtudhatjuk, hogy a csigák is emberek, nyilván, állampolgárok is. Félretettem egy szó…
***
Szerintem az Y és Z-generáció egyáltalán nem hajlandó kilépni a „komfortzónájából”. Egészen addig, amíg majd rákényszerül. Zsö temmő Cend’illonnő. :P

Bejegyzés: Mit esznek a franciák, amit mi nem?

ComLo 2018.11.11. 09:33:23

Hááát ... mind3 megvolt, és mindhárom tetszett. Ilyen hozzáállással költöztem ki 5 éve Ázsiába, és ez segített hogy ne haljak éhen. Ha ezek kiverik a biztosítékot a poszternél, nem javaslom ezt a földrészt :-D

Bejegyzés: Mit esznek a franciák, amit mi nem?

staropramen 2018.11.11. 08:18:05

A békacomb már az 1970-es évek elején szerepelt a boldog emlékű ÁDÁM söröző étlapján.

Bejegyzés: Mit esznek a franciák, amit mi nem?

élhetetlen 2018.11.11. 00:30:07

Baleset. Na, nem az ehető résszel. Életem első osztrigájának a héját haza akartam vinni emlékbe. (ez van, a polcaim fele kövekkel. és kagylókkal van tele a könyvek előtt). Papírszalvéta, becsomagolom, elrakom. A kirándulásról hazaérve a szállodába előveszem, és addigra kimászott belőle egy hat centis kukac. Gondolom, mikor nőtt az osztriga, beleakadt egy kis faág, amit aztán körbenőtt, ami aztán eltűnt, és vagy itt kelt ki, vagy ide költözött a kukac. És ez van, szeretem a rákot, a kagylót, az osztrigát, de a kukacoktól és a rovaroktól frászt kapok. Frászt kaptam, kidobtam.

Bejegyzés: Mit esznek a franciák, amit mi nem?

Hórukk 2018.11.11. 00:28:52

Az osztrigát szeretem és ajánlom, békát is ettem már itthon, étteremben is, és volt, hogy magunk rántottunk békacombot. Csigát is ettem már, igaz, nem francia módra. A csigapörkölttől éppen nem voltam elragadtatva, de jött egy váratlan vendégünk külföldről, aki befalta:-)

Bejegyzés: Mit esznek a franciák, amit mi nem?

qwertzu 2018.11.10. 20:32:50

A béka teljesen naturális, duplanulla, unalmas izű. A csigának jó fűszervaj íze van, ha sok jó fűszervajat tesznek rá. A kagylót viszont imádom, szerintem az osztrigát is imádnám.

Ezek nem bizarak, egy picit sem.

Bejegyzés: Mit esznek a franciák, amit mi nem?

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2018.11.10. 19:46:17

Hát ezzel a poszttal nem nagyon sikerült kedvet csinálni annak, aki még nem kóstolta. Előítélet-mentesen kéne hozzáállni ezekhez a dolgokhoz.
Az éticsiga, főleg burgundi módra nagyon finom, nálunk három generáció kedveli (itthon is kapható mélyhűtve). A tengeri csiga nem olyan jó, elég kemény.
A nyers osztriga is finom, a tenger íze érezhető benne, utána egy pohár pezsgő vagy száraz fehérbor behűtve... Fekete- vagy kékkagyló nagy fazékban főzve isteni!
Higgyetek egy régi gasztrobloggernek...

Bejegyzés: Mit esznek a franciák, amit mi nem?

Szaktanár 2018.11.10. 19:30:23

kagylót már sokszor, sok országban, csigát idén ettem először párizsban. nem volt vele semmi baj. a béka kimaradt, de csak azért, mert nem volt rá idő, nincs semmi ellenérzésem vele kapcsolatban, szóval majd legközelebb.

Bejegyzés: Mit esznek a franciák, amit mi nem?

midnightcoder2 2018.11.10. 16:47:19

A béka nem rossz, de őszintén szólva nincs túl sok különbség az ízében a csirkéhez képest. A kagylót én is szeretem, bár nyersen még nem ettem, de csak mert nem jutottam hozzá. A csigán viszont lehet hogy gondolkodnék kicsit mielőtt megkóstolom.

Bejegyzés: Mit esznek a franciák, amit mi nem?

bonjourchristine 2018.10.28. 10:12:15

@Mitzi von Küche: Kedves hozzászóló! Köszönöm szépen észrevételét, a képek hiánya nekem is rontja az összképet.
De! Végre megtaláltam azt a felületet, hol lehet több képet beilleszteni egy posztba. Ebből is tanulva a következő bejegyzés, remélem sokkal nagyobb betekintést enged erről a gyönyörű városról.

Köszönöm, szép napot!

Bejegyzés: A "kisPárizs"

Facebook oldaldoboz

Namaste

 

 

Szeretném ha tudnád,hogy ezen az oldalon minden tőlem telhetőt megteszek azért, hogy olyan színes tartalmakban legyen részed amit tovább vihetsz, megoszthatsz, megoldhatsz vagy saját magadra alakíthatsz. A legjobb helyen jársz akkor ha, finom és egészséges ételek után kutatsz. Vagy a "NagyŐ" az, aki még hiányzik az étlapodról. Uncsi a komfortzóna? Kattints és ülj le ide, kikapcsolni, meritkezni, nevetni az élet sorsfordító dolgain. Akkor is, ha kíváncsi vagy a tudatosságod és tested minden formájára, megismerésére és kivirágoztatására. Az élet kulisszatitkaiba tudlak elvinni magammal. Nem utolsó sorban pedig közelebb kerülhetsz, nyitotabbá válhatsz egy olyan közösségben amiben szinte tökéletesen megegyező gondolkozású, ugyanakkor megértő emberekkel beszélgethetsz, inspirálódhatsz. Vártalak már, örülök, hogy itt vagy! Jó szórakozást és hasznos időtöltést.

Namaste, Kriszti 

süti beállítások módosítása